Álom a nyári éjszakában

Június 28.(péntek), 19:00

Álom a nyári éjszakában-Magyar népzenei est 

Kovács Nóri és Kovács Judit (Motiva zenekar) önálló népzenei estje.

Műsorukban saját, erdélyi gyűjtésű népdalaikat adják elő autentikus formában, valamint populáris feldolgozásokban népi hangszerek (citera, furulya) kíséretében. 

 

Magyar Kulturáis Intézet

Liszt Ferenc Tükörterem

 

 

 

Kovács Judit 

1994-ben  kezdett énekelni, számos népzenei versenyen vett részt nagy sikerrel. Többszörös Arany Páva díjas énekes.

Számos népi hangszeren játszik, mint citera, furulya, brácsa, ütőgardon.

2010-ben szerezte diplomáját az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem tanító szakán, ének-zene műveltségi területen.

Saját formációja a Tik Trió, amellyel szerepeltek a Fölszálott a Páva c. televíziós tehetségkutató versenyen.

Közreműködik a Motiva zenekarban, mint énekes, népi brácsás, valamint furulyán játszik.

Testvérével, Kovács Nórival számos koncertet adnak  Magyarországon és külföldön egyaránt.

 

Kovács Nóri

A népzene és világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója, aki több, mit tíz éve van a profi előadói pályán.

Ezen időszak alatt több, mint húsz lemezen közreműködött és 7 szóló albuma jelent meg.

Többek között a „Mondanék én valamit” című népzenei album, amelyet a New Folk Sound külföldi zeneújság a 2006-os év legjobb 10 magyar népzenei albuma közé választott.

Olyan zenekarokkal és nevekkel dolgozott együtt, mint a londoni Transglobal Underground, (A gathering of strangers c. album) vagy a hazai Balkán Fanatik (6 éven keresztül állandó vendégénekese; Hungarikum, Ölelj magadhoz), Wolf Péter és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, (Lelkem szárnyai) Berecz András (Sinka ének, Rokonok söre), Motiva (Ez a világ), Rúzsa, Magdolna, Rajkó…

Duetteket énekelt Balázs Fecóval, Oláh Ibolyával, Varga Miklóssal.

Nevéhez fűződik a Magyarország Imázs-dal, „Repülj madár”, amely révén az egész ország, de minden Magyarországra látogató külföldi is megismerhette a hangját. Többek között ezt a cd-t kapták meg a Magyarországon vendégeskedő külföldi delegációk, diplomaták is.

Az Európai Unió magyar kulturális delegációjának hivatalos kulturális arca, aki több Európai Uniós rendezvényen képviselte hazánkat többek között Brüsszelben, de számos kiemelt hazai rendezvényen is. Ezen koncerteken főleg Motiva zenekarának dalaival prezentálta a magyar kultúrát.

Az Amerikai Egyesült Államoktól Londonig folyamatosan koncertezik, és kulturális összetartozásra hangolja a helyi magyar közösségeket nagy sikerrel. Ennek a munkának a gyümölcse, hogy több külföldön élő magyar konzullal tartja a kapcsolatot, jár el rendezvényeikre.

Közreműködött a Határtalan Dalban is neves magyar előadók körében. (Varga Miklós, Balázs Fecó, Szikora Robi, Király Viktor, Tamás Gábor, Keresztes Ildikó… )

Munkásságát a magyar állam Népművészet Ifjú Mestere díjjal ismerte el.