HUNimation Animációs Filmfesztivál

 

December 5-6. HUNimation Magyar Animációs Filmfesztivál Oroszországban

HUNimatiton címmel magyar animációs filmfesztivál kerül megrendezésre a Tree Films Produkciós Irodával való közös együttműködésben, amelynek keretében az elmúlt évek legfrissebb és legsikeresebb magyar animációs filmjeit láthatja az orosz nézőközönség.

A filmfesztivál helyszínei: Cseljabinszk, Izsevszk, Jekatyerinburg, Kazány, Moszkva, Nyizsnij Novgorod, Szentpétervár, Tomszk, Volgográd

A filmfesztiválról és a filmekről bővebben: http://treefilms.ru/project/hunimation/

Trailer: https://www.facebook.com/MoszkvaiMagyarKozpont/videos/936066239779874/

 

December 5. szombat 15:00-24:00

HUNimation Magyar Animációs Filmfesztivál Moszkvában

A nap folyamán workshopot tart Glaser Katalin és Felvidéki Miklós animációs filmkészítő, továbbá az érdeklődők megismerhetik a magyar animáció elmúlt 100 évének történetét a Magyar Művészeti Akadémia ’Magyar Animáció 100’ című kiállításán keresztül. A MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 című kiállítás az első amatőr trükkfilmkísérletektől a videó megosztókon nézőcsúcsokat döntögető kortárs animációs kisfilmekig mutatja be a magyar animáció sokféle és változatos történetnek legfontosabb állomásait, máig kiemelkedő filmjeit, a technika fejlődését és a filmek mögött álló alkotókat.

A hangulatot a Cseh Tamás Program résztvevői, a magyar drum'n'bass kollektíva Face'n'Base nevű együttes és orosz csoport Neon Tiger biztosítja.

A programról bővebben: https://www.facebook.com/events/1506826696310597/

Helyszín: ART PLAY-Fassbinder Cinema Bar (ул. Нижняя Сыромятническая, 10, стр. 9)

http://fassbinder.ru/events/event/hunimation-festival-vengerskoj-animatsii

 

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!