A4 FESZTIVÁL: KORTÁRS ANIMÁCIÓ

Április 5 19:00

Pioneer Filmszínház

Rövidfilmfesztivál és közönségtalálkozó

Jegyek

  • 2015–2017|95 perc.|Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia
  • Nyelv: eredeti nyelven, orosz feliratokkal
  • Korhatár: 16+

 

2017. április 5. és 9. között, a moszkvai Pioneer Filmszínházban immár harmadik alkalommal szervezik meg a Visegrádi Együttműködés országainak „A4” c. animációs fesztiválját. A fesztivál keretein belül összesen tizenegy rövidfilmet mutatnak be a legaktuálisabb magyar, cseh, lengyel és szlovák animációkból. A fesztivál szervezői: Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ, Cseh Centrum, Lengyel Intézet, Szlovák Intézet.

A magyar animációs rövidfilmek közül Andrasev Nadja A nyalintás szele c. 69. Cannesi díjnyertes alkotása kerül bemutatásra. A fesztivált magyar részről Hegyi Anita, a Moszkvai Magyar Intézet igazgatója és Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora nyitják meg.

Az idei filmfesztivál különlegessége, hogy április 9-én az 5 és 12 év közötti közönség számára egy külön programot állítottak össze. A bemutató előtt Zaharova Veronika cseh filmrendező mond köszöntő beszédet. Szintén a fesztivál részét képezi 2017. április 5. és 7. között, a moszkvai Design Iskolával közösen szervezett animációs és grafikai mesterkurzusok sorozata. Az animációs filmfesztivál partnerei és szervezői: Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ, Cseh Centrum, Lengyel Intézet, Szlovák Intézet, Pioneer Filmszínház, Tree Films.

 

Csatlakozz az eseményhez a közösségi oldalunkon: Facebook