A moszkvai Magyar Kulturális Intézet tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt az Újrafestett Valóság 2.0 című képzőművészeti kiállítás megnyitójára, amely 2014. október 14-én (kedden) 19.00 órakor kerül megrendezésre a Magyar Kulturális Intézetben (Moszkva, Povarszkaja u. 21.)

A megnyitón köszöntőt mond: Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az "Újrafestett Valóság" c. kiállítás először 2012-ben került megrendezésre a Magyar Nemzeti Galériában, amelynek keretében fogyatékkal élő és ép képzőművészek közösen állítottak ki. A budapesti sikert követően a tárlat meghívást kapott több európai nagyvárosba
(Róma, Bécs, Brüsszel, Berlin, Stuttgart, Párizs, London, Helsinki, Prága, Moszkva), ahol mindig az ottani fogyatékkal élő képzőművészek alkotásaival kiegészülve kerül bemutatásra az kiállításanyag.  A kiállítás elsődleges célja az, hogy rávilágítson közös értékeinkre, és hogy mindenki számára egyértelművé tegye: a mozgássérültek akaraterejük és kreativitásuk segítségével kiemelkedő alkotásokra képesek. Az "újrafestett valóság" szó utal arra, hogy a tárlat szeretné, ha a többségi társadalom másként, egy új nézőpontban gondolna a mozgássérült művészekre és akotásaikra.

A kiállítás megtekinthető 2014. október 31-ig!


A rendezvényre a belépés ingyenes!